تولیدات صداوسیما به سمت نهج البلاغه و معارف آن پیش برود

آیت الله مصطفی محامی گفت: در سخنرانی مقام معظم رهبری در آغاز سال پیشنهاد شد که آموزش نهج البلاغه و معارف آن محور قرار گیرد و صداوسیما در این زمینه دو نقش دارد؛ یکی اینکه خودش مستقیماً محتوا تولید کند، و دیگر اینکه سایر دستگاه ها را با این موضوع آشنا و مردم را به این سمت هدایت کند.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان وبلوچستان، آیت الله مصطفی محامی، امام جمعه زاهدان، امروز، 31 فروردین ‎ماه، در دیدار مدیرکل و جمعی از معاونین صدا و سیمای مرکز سیستان وبلوچستان با اشاره به وضعیت پرحادثه سال گذشته در ابعاد سیاسی، اجتماعی، نظامی و غیره گفت: فعالیت صداوسیما در کشور و در استان سیستان وبلوچستان به همان نسبت گسترده تر و متنوع تر بوده است که از زحمات شما تقدیر و تشکر می کنم چراکه شاهد یک تحول، تحرک و نشاط بیشتر نسبت به گذشته هستیم.

وی در ادامه به بیان نکاتی پرداخت و گفت: ارتقا از نگاه هنری و فنی و ارتقا از حیث محتوایی، دو بخش اصلی است و گاهی یک برنامه از نظر هنری بسیار زیباست اما محتوایی ندارد و گاهی بالعکس، اگر بخواهیم یک برنامه اثرگذار داشته باشیم، باید هم هنری و هم محتوایی باشد و محتوا هم باید پرمطلب و هم مناسب با موضوع باشد؛ برای نمونه در مسائل دینی و فرهنگی، محتوا باید مناسب و تأثیرگذار باشد.

نماینده ولی فقیه در سیستان وبلوچستان در ادامه به دومین دوگانه اشاره کرد و افزود: دومین دوگانه در رابطه با جامعیت است و در واقع جامع بودن برنامه ها از نظر پاسخ گویی به نیازهای متنوع جامعه ضروری است و شما باید فهرستی از نیازهای جامعه و مخاطبان تهیه و تلاش کنید برنامه ها تا حد مقدور جامع باشد.

آیت الله محامی افزود: نکته دوم در همین بحث جامعیت، فراگیری مخاطب است و باید مخاطبتان افزایش یابد و بخشی از آن به جنبه های فنی مربوط می شود چراکه طبق گزارش ارائه شده در گذشته هنوز برخی نقاط استان تحت پوشش صدا و سیما نیست و گام بعد نیز پاسخ گویی به نیازهاست که باعث جاذبه و جذب مخاطب می شود که این آمار جذب مخاطب را می توان از اثرگذاری در جامعه متوجه شد و اگر همراهی و همکاری مردم با آنچه در صداوسیما گفته می شود، افزایش یافت، این نشان دهنده اثرگذاری آن است.

وی در ادامه گفت: صداوسیما باید نقش فعال و تأثیرگذار خود را ایفا کند و به تعبیر امام خمینی(ره) صداوسیما باید دانشگاه باشد، نقش را ایفا کند و در سطح استان سیستان وبلوچستان و سطح ملی تأثیرگذار باشد.

امام جمعه زاهدان در ادامه به سومین دوگانه اشاره و تصریح کرد: در آغاز سال بیانات رهبر معظم انقلاب را داشتیم که همه دستگاه ها باید در راستای تحقق آن تلاش کنند اما صدا و سیما از دو جهت می تواند در این مسیر تأثیرگذار باشد هم اینکه خودش مخاطب توصیه های رهبری است و هم اینکه ابزار فرهنگ سازی است.

آیت الله محامی ادامه داد: شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری، سرمایه گذاری برای تولید است که برای کشور حیاتی است اما متأسفانه کمتر توجه و گاهی سنگ اندازی می شود.

وی با اشاره به موانع مختلف بر سر راه تولید اظهار کرد: این موانع ممکن است از ضعف مدیریت، نفوذ افراد نالایق یا تسلط مافیا و افرادی ناشی شود که از واردات سود می برند، در استان سیستان وبلوچستان با توجه به محرومیت ها و ظرفیت های موجود از جمله موقعیت جغرافیایی، دریا، مرز و غیره، این ضرورت را بیشتر کرده است.

امام جمعه زاهدان تأکید کرد: صداوسیما باید سیاست فرهنگی حاکم را در این زمینه دنبال کند و در مطالبه گری، فرهنگ سازی و همراه سازی مردم نقش داشته باشد چراکه برخی از موانع فرهنگی هستند برای نمونه ما در استان خودمان گاهی به جای جذب سرمایه گذار، شعار بومی گرایی می دهیم و افراد را براساس قبیله و جناح رد می کنیم و اگر صداوسیما بتواند در این زمینه فرهنگ سازی کند، گرچه جواب زودبازده نیست، اما اثرگذار است.

آیت الله محامی گفت: در سخنرانی مقام معظم رهبری در آغاز سال پیشنهاد شد که آموزش نهج البلاغه و معارف آن محور قرار گیرد و صداوسیما در این زمینه دو نقش دارد؛ یکی اینکه خودش مستقیماً محتوا تولید کند، و دیگر اینکه سایر دستگاه ها را با این موضوع آشنا و مردم را به این سمت هدایت کند.

وی اضافه کرد: باید موضوعاتی که نیاز به سند و طرح دارند را شناسایی، سؤالات را تدوین و پاسخ های اولیه را آماده کنید و این آغاز راه است و بنده هم در جریان قرار می گیرم و نکات و ملاحظات لازم را نیز ارائه خواهم داد.

همچنین در ابتدای این دیدار جابری علی محمدی، مدیرکل صدا و سیمای مرکز سیستان وبلوچستان نیز گزارشی از عملکرد این مجموعه در سال گذشته ارائه کرد.

انتهای پیام

نظرات

captcha